İş Sağlığı ve İş Güvenliği

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Gereği;

Tehlike sınıfına bakılmaksızın tüm işyerleri Risk Analizi yaptırmakla ve İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili eğitimleri vermek zorunluluğu getirilmiştir.

50 den fazla işçi çalıştıran kuruluşlar 01 Ocak 2013 tarihi itibarı ile İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu getirilmiştir.

50 den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde 01 Ocak 2014 tarihi itibarı ile İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu getirilmiştir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bizimle irtibata geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

RİSK ANALİZİ

Yeni yaklaşımın en önemli unsuru risk değerlendirmesi (risk analizi) kavramıdır. Risk, tehlikelerden kaynaklanan bir olayın, meydana gelme ihtimali ile zarar verme derecesinin bileşkesidir. Risk değerlendirmesi, tüm proseslerde, riskin büyüklüğünü tahmin etmek ve riske tahammül edilip edilemeyeceğine karar vermektir. Sistematik olarak tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmaların bütünüdür.

Risk Değerlendirmesi konusunda yeni yaklaşıma Gore İşverenler, işyerlerinde özel risklerden etkilenebilecek çalışanların durumunu da kapsayacak şekilde sağlık ve güvenlik yönünden Risk Değerlendirmesi yapmakla yükümlüdür. İşveren risk analizi sonucuna Gore alınması gereken koruyucu önlemlere ve kullanılması gereken koruyucu ekipmana karar verir.

Yönetim Danışmanlık; Risk Değerlendirmesi çalışmaları ve raporlaması için işyerinin risk grubuna ve çalışan sayısına Gore en uygun çözümleri sunmaktadır. Risk Değerlendirmesi uygulamaları Bakanlık sertifikalı İs Güvenliği Uzmanlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Risk Değerlendirmesi belge niteliği taşıdığından uygulama yapılan isin özelliğine Gore konunun uzmanları tarafından yapılması gereken bir ekip çalışmasıdır.