ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi

Bilindiği gibi kurumsallaşma uzun bir maraton. Koşmaya başlamak yetmiyor. Önemli olan başlamak değil bu uzun soluklu koşuyu bitirebilmek. Kurumsallaşma yolunda birçok firma harekete geçmiş durumda. Her firmanın kendine Gore planı, programı ve stratejileri bulunmakta. Kurumsallaşmaya çalışan birçok firma her nedense kendi yaşattıkları firma içi sistemlerinden memnun olarak çalışmalarını sürdürürler.

Her kurulusun kendine ait bir kalite sistemi mevcuttur ancak yüzde yüz bir kalite yönetim sistemi kurmak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini uygulamaktan geçmektedir. Kurumsallaşma için ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi iyi bir başlangıç olacaktır. ISO 9001:2015 standartları firmaların kendilerini geliştirip bir düzen ve disiplin içinde çalışmalarını sağlayacaktır. ISO sistemi sayesinde ilk olarak dokuman kontrolünüzü sağlamış olacaksınız. Bu sayede kullandığınız her turlu kayıtlar (formlar, talimatlar) bir düzen içinde kullanılıp saklanacak ve çoğaltılacaktır.

Dokümantasyon kontrolü size is akış süreçlerini kayıt altına almanıza ve kimin, neyi, nerde, ne zaman yapacağını göstereceğinden dolayı bilgi karmaşasından ve fazla kırtasiyeden de sizi kurtaracaktır